Reiniging

Waterfilters
Een goede waterfilter heeft effect op de kwaliteit van de koffie, levensduur van de machine en heeft doordat er minder calcium afzet in de ketel en leidingen ook minder onderhoud nodig. Het waterfilter wordt in het waterreservoir geplaatst en door middel van een slangetje aangesloten op de uitloop van het waterreservoir, het sachet leg je op de bodem van het waterreservoir. 

Reiniging
Door de espressomachine preventie te ontkalken en reinigen met geschikte middelen, wordt de levensduur van de machine verlengd en de kans op storingen verkleind. het ontkalkingspoeder is speciaal voor espressomachines en vermindert de kalkaanslag in het apparaat. 

De groep dient gereinigd te worden met een reinigingspoeder of -pil. In combinatie met de blindfilter maak je de groep weer schoon en vrij van achtergebleven koffievetten. Deze vetten hebben een negatieve invloed op de smaak van de koffie. Het poeder lost deze vetten op. Leg ook eens de filterbakjes in een kom met water een wat poeder. Zo worden deze ook goed gereinigd.  

Let wel dat iedere espressomachine ook professioneel onderhouden en ontkalkt dient te worden. Ook als u zelf de machine met regelmaat ontkalkt en reinigt!

 


Waar kunt u dit product kopen?

Waterfilter

Artikelcode: EC639900940
Inhoud: 2 stuks
Adviesprijs: € 19.95

Waterfilter sachet

Artikelcode: E89440
Inhoud: 1 stuk 
Adviesprijs: € 19.95

Groepreiniger

Artikelcode: EPAV90001034
Inhoud: 10 zakjes
Adviesprijs: € 15.95

Ontkalkingspoeder

Artikelcode: EPAV90001040
Inhoud: 10 zakjes
Adviesprijs: € 15.95

Reinigingstabletten 

Artikelcode: E89450
Inhoud: 10 tabletten
Adviesprijs: € 9.95