Wereld Kampioen Junior EP1032

Kenners: ''de filterkoffie uit Hollandse Junior is de beste ter wereld''

Haal alles uit koffie

Van een beetje koffiedrinker wordt anno 2017 verwacht dat-ie allerlei lagen herkent in zijn bakkie. Je moet ''Kenia proeven''.  En anders op zijn minst dat ''notige'', of die fruittoontjes.. 

Nu valt dat nog niet mee, bij koffie uit de gemiddelde koffiezetter. Wil je echt gaan fijnproeven, en als een ware liefhebber met filterkoffie aan de slag? Beloon jezelf dan met de Wereldkampioen Filterkoffie. Het koffiezetapparaat dat 5 jaar lang is ontwikkeld met 1 doel: alle smaak in je koffie aan de oppervlakte brengen.

 

Het lijkt op toveren, wat Junior doet: alle smaken die de door jou geselecteerde koffiebonen herbergen, komen maximaal aan de oppervlakte. Helder kraanwater wordt superkoffie, van de eerste tot en met de laatste druppel. Nooit eerder bracht een filterkoffieapparaat een vollere koffiesmaak voort. 

Het onafhankelijke en toonaangevende testorgaan ECBC uit Oslo bekroonde de in de koffiewereld  met achting ontvangen Junior met hun felbegeerde keurmerk: ‘’Optimale extractie vanwege de waterverdeling en doorlooptijd, gecombineerd met de perfecte temperatuur’’.

 

Waarom Junior? (Hoe je de beste ter wereld wordt.)

-Hij bestaat: de perfecte temperatuur om de gewenste aroma’s uit koffiebonen los te weken en op te nemen in water.  Junior weet deze temperatuur exact te bereiken en continu vast te houden.

-Koffiebonen kennen tijdens het zetproces een nauwkeurige prestatiecurve: te lang water door koffie laten lopen levert een zure smaak op. Te kort contact leidt tot smakeloze koffie. Doordat de Junior met de 16 nauwkeurig ingepaste watergaatjes het water optimaal verdeelt over de gemalen koffiebonen is nergens in het filter sprake van een onevenredig (te lang of te kort) contact, en is het aromaresultaat continu optimaal. Druppel na druppel.

-Uniek: Met Junior kun je een solo mok wereldkwaliteit filterkoffie zetten.

 

        

Designer Hans De Gooijer: ‘’En kijk nou eens naar de kan, met exact de cognacglasvorm, voor een geweldige circulatie van de aroma’s. En dan het primaire, robuuste materiaal dat is gebruikt, en in sublieme vormen is gegoten in de 5 jaar durende zoektocht naar perfectie.. Er komt zó veel in samen.’’

Bravilor-engineer Gerard de Groot: ‘’Met 28 specialisten en engineers op alle nodige gebied, hebben we met eerlijke, volledig consumentgezonde en –hygiënische materialen en vormen een ontzettend duurzame machine neergezet. 5 jaar lang testen, verbeteren. Zo heeft een exemplaar 10 jaar gebruik nagebootst, wat neerkomt op drieduizend keer koffiezetten. Het allerlaatste kopje was van dezelfde wereldkwaliteit als het eerste. Uniek, echt. En het apparaat was nog als nieuw. Ook een pijler was de veldtest: 100 machines verspreid over allerlei type consumentenlocaties. Héél belangrijk geweest in het proces. Continu werd koffie gezet met Junior, en alles hielden we in de gaten. Waardoor we steeds precies wisten waar we nog konden verbeteren.’’

De Espressions Junior is verkrijgbaar in zilver en zwart. 

Video: hoe werkt Junior?

In Denemarken kregen 10 consumenten
de Junior een week mee naar huis.

''Tageblat'' concludeert:

Design : 8 out of 10 points.
Appearance : 8.2 out of 10 points.
Ease of use : 9.6 out of 10 points.

Overall rating: 8.8 out of 10 points.

Nine out of ten test pilots conclude that they would recommend Junior to others.


Waar kunt u dit product kopen?

Specificaties
Artikelcode: EP1032 (zwart)
Artikelcode: EP1034 (aluminium)
Afmetingen: 34 x 32 x 17 cm
Gewicht: 3 kg
Materiaal: Gietaluminium/ ABS
Vermogen: 1.550 Watt

Accessoires

 • Handleiding
 • OPTIONEEL Junior warmhoudkan dubbelwandig (EP1010)

USP'S

 • Compacte footprint
 • Perfecte zettemperatuur: 92-96°C
 • Slimme PTC warmhoudplaat met ‘automatic switch-off’ systeem
 • Uitneembare onderdelen voor eenvoudige reiniging
 • Watertank, filterhouder, sproeikop
 • Regelbare doorloop voor optimale water-op-koffie contacttijd (extractie)
 • [Drip stop] maakt het mogelijk op tussentijds te schenken en voorkomt nadruppelen
 • Solide machine gemaakt van de beste materialen
 • Durzame aluminium behuizing BPA-vrije (voedselveilige) kunststoffen
 • Slimme aan-/uitknop met LED verlichting en geluidsignaal
 • Duurzaam en hygiënisch RVS verwarmingselement van 1.550 Watt voor een constante temperatuurstabiliteit
 • Ontwikkeld en ‘engineered’ door Bravilor professionals
 • Premium glaskan met ergonomische ‘soft-grip’ hendel
 • KEMA-KEUR gecertificeerd op gezondheid- en veiligheid aspecten
Adviesprijs: € 199.00

Hoogwaardig materiaalgebruik

De Junior kenmerkt zich ook door materiaalkeuze en -bewerking. Zo heeft de machine een body die bestaat uit mooie combinaties van gegoten aluminium en hoogwaardige kunststoffen.

Systeem voor de perfecte waterverdeling 

Door de verdeling van de 16 sproeigaatjes in het (afneembare) deksel wordt het water direct en 100% gelijkmatig verdeeld over de koffie. Nergens wordt de gemalen koffie over- of onderbenut, waardoor de extractie (en dus de smaak) altijd optimaal is. Het ritme en de intensiteit van het sproeien creëren turbulentie in de filter, voor de optimale extractie.

Eenvoudig te vullen

Doordat het waterreservoir af te nemen is kun je het eenvoudig vullen. De druppelstop zorgt ervoor dat het water niet lekt tijdens het vullen. De 1,25 liter inhoud is goed voor maximaal 10 koppen koffie.

Open, half open of stop

Waterdoorloop is eenvoudig te reguleren. Zet de draairing geheel open wanneer je een volle pot koffie zet. Ideaal is dat je het filter ook half-open kunt zetten voor het zetten van kleinere hoeveelheden. Wanneer de kan uitgenomen wordt zet je de ''druppelstop'' geheel dicht. 

Dubbelwandige kan

De optionele warmhoudkan is dubbelwandig. Neem de pot mee naar bijvoorbeeld de salontafel, om daar nog tot een half uur lang warme koffie te schenken.

Net als de enkelwandige kan beschikt ook de dubbelwandige variant over de perfecte cognacglasvorm. Hierin circuleren aroma's optimaal, voor een sensationele koffiebeleving.

Elite

Door het toonaangevende ECBC uit Oslo uitverkoren vanwege het scheppen van de ideale omstandigheden om maximale smaak uit koffie te krijgen.