Geschiedenis

Het internationale karakter heeft onze organisatie door de hele bedrijfsgeschiedenis heen gekenmerkt. In de vorige eeuw maakten we naam met de distributie in Nederland van SAECO espressoapparatuur. Hierna volgden toonaangevende merken als Solis en Turmix (beide Zwitsers), het elitaire ECM Manufacture (Duits) en het zeer befaamde en iconische Dualit, uit Groot Brittannië. De Amerikaanse labels FoodSaver, Crock-Pot en Baratza, zijn grote spelers die wij al jaren met genoegen voeren. Zowel het Engelse Breville als het Zwitserse Novis kwam in ongeveer dezelfde periode als het Nederlandse topmerk Espressions in ons assortiment. Het eveneens Nederlandse Moccamaster (filterkoffiemachines), het bonenmerk Caffè con Amore (ambachtelijk gebrande Siciliaanse espressobonen) en het Italiaanse espressomachinemerk Lelit illustreren het gevarieerde en zorgvuldig samengestelde aanbod. Een selectie waar we trots op zijn.

Klik hier voor ons actuele merkenaanbod

Locatie

IT&M is gevestigd op Park Forum 1110 in Eindhoven. In onze moderne showroom/kookstudio geven we  producttrainingen en workshops voor klanten. Deze contactmomenten ervaren wij als zeer waardevol, en hierin investeren wij graag. Keukenapparaten die wij voeren dragen een verhaal met zich mee, dat wij graag overbrengen.

De klanten in Europa beleveren wij snel en efficiënt uit voorraad. Een uitstekende service en verkoopondersteuning staan hierbij hoog in het vaandel. Wij voorzien onze afnemers graag van secuur verzorgde en relevante content. Dit betreft tekst, video- en fotomateriaal, geschikt voor gebruik richting consument. 

Dealers

Onze klanten in Nederland en België zijn de kookwinkels, horecagroothandel, koffiespeciaalzaken, de betere electrozaken, warenhuizen en een selectief aantal online specialisten. Daarnaast belevert IT&M distributeurs in Zwitserland, Denemarken, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. Kijk hier voor een adres in de buurt.

Wij werken nauw samen met onze leveranciers en fabrikanten van over de hele wereld. De uitwisseling van kennis op het gebied van productontwikkeling is hierbij een continu proces, gevoed door onze praktijkervaring.

Filosofie

In de loop der jaren heeft ons team menig merk op de kaart gezet in de Benelux en daar buiten. Belangrijke uitgangspunten daarbij zijn kwaliteit en duurzaamheid. Dat betekent ook dat de producten zo veel mogelijk te repareren zijn. Als je iets goeds koopt dan wil je er het liefst geen afstand van doen, ook als het na jaren trouwe dienst een defect vertoont. Wij hebben daarom een eigen reparatieafdeling die met plezier oude Dualit toasters of Moccamaster koffiezetters repareert.

Missie

IT&M legt zich toe op de distributie en co-ontwikkeling van hoogwaardige en duurzame keukenapparatuur, omdat goed gereedschap ook in de keuken het halve werk is. Wij streven ernaar om onze klanten hierin zo goed mogelijk te bedienen middels een uitgewogen assortiment van topmerken en productspecialisten, het vergroten van kennis middels producttrainingen en workshops ondersteund door hoogstaande service en een optimale marketingmix. De combinatie van mens, apparaat en jarenlang plezier staan hierbij altijd centraal.

 

Contactpersonen

Jirayr Aykaz: Senior Accountmanager, extern Nederland 

Alessandra Merla: Senior Accountmanager, extern België

Jeroen van der LooOfficemanager

Marit Huijberts: Salesmanager, intern  

 

Floor Notten: Manager Communicatie en Media

 

Jack van de Heuvel: Hoofd technische zaken 

Jeurgen Lohn: Magazijnmanager 

 

Evie Berendsen: Eigenaar/financiële zaken

Marc Berendsen: Eigenaar/directeur