Missie

Goed gereedschap is ook in de keuken het halve werk, daarom legt IT&M Passion For Food zich toe op de distributie en co-ontwikkeling van hoogwaardige en duurzame keukenapparatuur. Wij streven ernaar om onze klanten zo goed mogelijk te bedienen middels een uitgewogen assortiment van topmerken en productspecialisten. Het vergroten van kennis door middel van producttrainingen en workshops ondersteund door hoogstaande service staan bij ons ook hoog in het vaandel. De combinatie van mens, apparaat, jarenlange ervaring en plezier staan hierbij altijd centraal.

In onze moderne showroom/kookstudio organiseren wij geregeld producttrainingen en workshops voor klanten. De keukenapparaten die wij voeren dragen immers allen een eigen verhaal met zich mee, dat wij graag overbrengen.

Filosofie

In de loop der jaren heeft ons team menig merk op de kaart gezet in de Benelux en daar buiten. Belangrijke uitgangspunten daarbij zijn kwaliteit en duurzaamheid. Dat betekent ook dat de producten zo veel mogelijk te repareren zijn. Als je iets goeds koopt dan wil je er het liefst geen afstand van doen, ook als het na jaren trouwe dienst een defect vertoont. Wij hebben daarom een eigen reparatieafdeling die met plezier oude keukenapparaten repareert.

Geschiedenis

Het internationale karakter heeft onze organisatie door de hele bedrijfsgeschiedenis heen gekenmerkt. In de vorige eeuw maakten we naam met de distributie in Nederland van SAECO espressoapparatuur. Hierna volgden toonaangevende merken als Solis en Turmix (beide Zwitsers), het elitaire ECM Manufacture (Duits) en het zeer befaamde en iconische Dualit, uit Groot Brittannië. De Amerikaanse labels FoodSaver, Crock-Pot en Baratza, zijn grote spelers die wij al jaren met genoegen voeren. Zowel het Engelse Breville als het Zwitserse Novis kwamen in ongeveer dezelfde periode als het Nederlandse topmerk Espressions in ons assortiment. Het bonenmerk Caffè con Amore (ambachtelijk gebrande Siciliaanse espressobonen) en het Italiaanse espressomachinemerk Lelit illustreren het gevarieerde en zorgvuldig samengestelde aanbod. Een selectie waar we trots op zijn. Klik hier voor ons actuele merkenaanbod.

Dealers

Onze klanten in Nederland en België zijn de kookwinkels, horecagroothandel, koffiespeciaalzaken, de betere electrozaken, warenhuizen en een selectief aantal online specialisten. Kijk hier voor een adres in de buurt. Daarnaast belevert IT&M distributeurs in Zwitserland, Denemarken, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. Wij werken nauw samen met onze leveranciers en fabrikanten van over de hele wereld. De uitwisseling van kennis op het gebied van productontwikkeling is hierbij een continu proces, gevoed door onze praktijkervaring.

Contactpersonen

Jirayr Aykaz: Senior Accountmanager, extern Nederland 

Bart Smeets: Senior Accountmanager, extern België

Jeroen van de Loo: Officemanager

Juliette Roefs: Salesmanager, intern  

Floor Notten: Manager Communicatie en Media

Jack van de Heuvel: Hoofd technische zaken 

Ruud Puts: Magazijnmanager 

Evie Berendsen: Eigenaar

Marc Berendsen: Eigenaar / MD

Harld Berendsen: MD