P E R S B E R I C H T

 

 

‘A new Juice Hero in Town’!

Fabrikanten van slowjuicers, het hippe broertje van de sapcentrifuge, beweren graag dat sap uit een slowjuicer beter is dan sap uit een gewone sapcentrifuge. Deze veronderstelling, door slimme Koreaanse fabrikanten gecreëerd, blijkt op een fabel te berusten. Claims als ‘levend sap’ met meer voedingsstoffen en enzymen zijn inmiddels weerlegd, zoals recentelijk in de Consumentengids* te lezen was. De Vita Juicer van het Zwitserse merk Novis mag zich als veelzijdige sapcentrifuge in een toenemende populariteit verheugen.

Het innovatieve Novis heeft succes met de nieuwe Vita Juicer. Dat is verklaarbaar. Deze gezondheidsmachine onderscheidt zich wat betreft design én functionaliteit ten opzichte van andere sapcentrifuges en slowjuicers. De acht kilo wegende, slank vormgegeven Vita Juicer is onlangs bekroond met een tweetal designprijzen. Naast de Reddot ‘Best of the Best’ Award sleepte de Vita Juicer ook de IF Design Award ‘Kitchen Innovation of the year 2014’ in de wacht. Niet alleen de vormgeving, maar ook de mogelijkheid om op vier verschillende manieren sap te bereiden, is doorslaggevend geweest voor de toekenning van deze prestigieuze Duitse prijzen. De Vita Juicer is zowel een multifunctionele citruspers als een sapcentrifuge met een optionele pureerfunctie.

                                

De Vita Juicer is een citruspers met een standaardfunctie voor gewoon sinaasappelsap, maar kent ook de bijzondere ‘Vitatec’ functie. De speciale perskegel maakt het zachte vruchtvlees los, dat vervolgens wordt gecentrifugeerd. Dit levert een romige sinaasappelsap op, rijk aan voedingsvezels. Bijkomend voordeel is dat het centrifugeren van het vruchtvlees meer sap geeft. Door het bovendeel van de Vita Juicer simpel te verwisselen, transformeer je het apparaat tot een fluisterstille sapcentrifuge. Dankzij de efficiënte combinatie van raspen en centrifugeren heeft het apparaat slechts 2.000 tpm. nodig voor een heldere sap met net dat lekkere beetje schuim. De slimme centrifugekorf zorgt ervoor dat ook het centrifugeren van druiven en bessen, met een verrassend hoge sapopbrengst, mogelijk is. Dit laatste geldt ook voor appels, wortelen, bladgroenten en tal van andere groente- en fruitsoorten. Ten slotte kun je met behulp van de standaard bijgeleverde ‘smoothie tool’ eenvoudig zachte producten, zoals banaan, aardbei en mango pureren voor een smaakvolle ‘smoothie’.

Niet onbelangrijk: het reinigen gaat snel en efficiënt. De onderdelen zijn eenvoudig af- en uit te nemen en vaatwasmachinebestendig.  Zoveel mensen, zoveel kleuren. De Vita Juicer is leverbaar in tien verschillende kleuren, waarbij rood, beige en appelgroen de hardlopers zijn.

De Vita Juicer is verkrijgbaar bij de goed gesorteerde kookwinkels in Nederland en België vanaf € 479,00 inclusief BTW. Kijk op www.itmonline.nl voor het dichtstbijzijnde verkooppunt. 

* Bron: Consumentengids nummer 7/8 - juli/augustus 2015

 

---- EINDE PERSBERICHT ----

Noot voor de redactie (niet voor publicatie). Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met IT&M, telefoonnummer: 040-2901130 of e-mail: info@itmonline.nl.

IT&M is specialist in hoogwaardige keukenapparatuur voor zowel de professional als de consument en vertegenwoordigt een aantal bekende producenten van keukenapparatuur in de Benelux. IT&M richt zich vanuit haar vestiging in Eindhoven op de betere kookwinkels, speciaalzaken en een aantal kwaliteitsketens. www.itmonline.nl

DOWNLOAD HIER DE BEELDEN