P E R S B E R I C H T

 

Vacumeren: Bewaren, besparen, marineren & garen

FoodSaver is dé nummer 1 van Amerika op het gebied van vacumeren. Door voedsel te vacumeren blijven smaak en structuur optimaal bewaard, het grootste voordeel is dat het de houdbaarheid verlengd. Jaarlijks gooit een gemiddeld Nederlands huishouden voor ca. € 400,- aan voedsel weg, zo’n 120 kilo. Naar schatting is dat 10% van de voeding die we jaarlijks kopen.

Met de Foodsaver haal je een multifunctioneel apparaat in huis dat gemakkelijk te bedienen is. Met functies die iedere hobbykok omarmt. Vacumeren, sous-vide garen, portioneren en marineren: het kan allemaal met de vacumeersystemen van FoodSaver.

Vacumeren betekent letterlijk: het onttrekken van lucht. Hierdoor krijgen bacteriën geen kans om te groeien en blijven voedingswaarden langer behouden. Naast het verlengen van de houdbaarheid kun je met FoodSaver ook supersnel marineren, porties vacumeren, sous-vide garen en stomen.

Marineren & sous-vide koken
Met de FoodSaver is vis of vlees in enkele minuten heerlijk gemarineerd. De marinade omsluit de ingrediënten volledig en door het vacuüm trekt deze razendsnel in. Vlees en vis worden zo nog malser en smaakvoller. Sous-vide koken vereist dat het ingrediënt vacuüm is verpakt, de folies van FoodSaver zijn geschikt voor het garen op deze wijze. Bij deze populaire techniek worden vis, vlees of groenten vacuüm verpakt en gegaard in warm water of (langzaam) bereid in de stoomoven. Door de lagere temperaturen en langere bereidingstijd creëer je een perfect gegaard gerecht, waarvan de smaak, kleur en voedingsstoffen veel beter bewaard blijven dan met traditionele kooktechnieken.

Bewaren & besparen
Denk bij het vacuüm bewaren niet alleen aan vlees, vis en groente, maar bijvoorbeeld ook aan fruit, kaas, koek en ontbijtgranen. Etenswaren blijven lekker lang verse en drogen niet uit. Ook voorkomen je dat bijvoorbeeld kaas gaat ruiken. Eenmaal gevacumeerd blijft kaas vers en geurvrij bewaard. Daarnaast bespaart het ruimte in de koeling, voorraadkast en vriezer. Vlees in de vriezer heeft ook geen vriesbrand. Eten bewaar je eenvoudig en hygiënisch per portie, zo heb je altijd een verse maaltijd in huis.

Het assortiment bestaat uit zeven modellen (van € 89 tot € 239). De vacuümsystemen worden geleverd inclusief startset, dus je kunt direct aan de slag. De toebehoren, zoals vacuümzakken en -rollen, voorraadbussen en -dozen, de marinadebox en flessenstops, zijn verkrijgbaar bij de beter gesorteerde kookwinkels en online aanbieders.

 

---- EINDE PERSBERICHT ----

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met IT&M, telefoonnummer: 040-2901130 of e-mail: info@itmonline.nl

IT&M is specialist in hoogwaardige keukenapparatuur voor zowel de professional als de consument en vertegenwoordigt een aantal bekende producenten van keukenapparatuur in de Benelux. IT&M richt zich vanuit haar vestiging in Eindhoven op de betere kookwinkels, speciaalzaken en een aantal kwaliteitsketens.

DOWNLOAD HIER DE BEELDEN