P E R S B E R I C H T

 

Vacumeren: bewaren, besparen, marineren & garen

Een gemiddeld Nederlands huishouden gooit per jaar voor ongeveer € 400,00 per jaar ofwel 120 kg. eetbaar voedsel weg*. Dit is naar schatting 8 – 11% van de voeding dat we jaarlijks kopen.

Voedselverspilling
Vacumeren kan een bijdrage leveren om voedselverspilling voor een belangrijk deel te verminderen. De FoodSaver vacuümsystemen** maken vacumeren voor iedereen mogelijk. Wanneer je een product vacuüm trekt in de speciaal ontworpen zakken en voorraadbussen blijven smaak, structuur en voedingswaarden langer behouden en blijft het voedsel tot wel 5 keer langer vers. Je voorkomt vriesbrand en vis ligt niet ‘te ruiken’ in koelkast of vriezer. Dit geldt voor vlees, vis en groenten in de koelkast en vriezer maar met voorraadbussen ook voor cake, chips, cruesli en kruiden. Ook zijn handige flessenstops verkrijgbaar om wijn en olijfolie langer te bewaren.

De toepassingen en voordelen van vacumeren
Naast het langer en beter bewaren zijn de toepassingen en voordelen van vacumeren talrijk. Zo kun je restanten vacuüm verpakken en de dagen daarna direct in de magnetron opwarmen. Koop groot in, portioneer en verpak overzichtelijk in koelkast of vriezer. Ook handig voor speciale diëten, waarbij je wat meer kookt en in porties verpakt en bewaart. Bij sous vide koken worden vis, vlees of groenten vacuüm verpakt en ondergedompeld in een bak met warm water of (langzaam) gegaard in de stoomoven. De temperaturen zijn veel lager en de bereidingstijd langer dan bij traditioneel koken. Het resultaat is een perfect gegaard gerecht met meer smaak, kleur, aroma, vocht en voedingsstoffen. Het marineren van vlees of vis gaat sneller in een vacuümzak of in de speciale FoodSaver marinade box. Het wordt perfect omsloten met de marinade en deze trekt sneller in. Marineer in 30 minuten in plaats van in 3 tot 4 uur.

Het FoodSaver assortiment bestaat uit 6 modellen variërend van € 79,00 tot € 239,00. Vanaf september is de nieuwe URBAN serie beschikbaar. De FoodSaver vacuümsystemen worden met zakken en rollen geleverd en de meeste modellen ook met een voorraad bus.  De accessoires zoals voorraadbussen en dozen, marinade box, flessenstops en de zakken en rollen zijn onder meer verkrijgbaar bij goed gesorteerde kookwinkels in Nederland en België.

 

---- EINDE PERSBERICHT ----

 *Bron: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/voeding/documenten-en-publicaties/brochures/2010/06/11/factsheet-voedselverspilling.html

**FoodSaver is de Amerikaanse wereldmarktleider op het gebied van vacumeren

 

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met IT&M, telefoonnummer: 040-2901130 of e-mail: info@itmonline.nl

IT&M is specialist in hoogwaardige keukenapparatuur voor zowel de professional als de consument en vertegenwoordigt een aantal bekende producenten van keukenapparatuur in de Benelux. IT&M richt zich vanuit haar vestiging in Eindhoven op de betere kookwinkels, speciaalzaken en een aantal kwaliteitsketens.

DOWNLOAD HIER DE BEELDEN