Homemade chips

Hmmm chips. De meest lekkere, maar ook erg ongezonde, snack tijdens een avondje voor de buis. Toch hoeft snacken niet altijd ongezond te zijn! Maak met de voedseldroger eenvoudig zelf chips. Een stuk gezonder en net zo lekker!

Benodigdheden

  • 1 zoete aardappel
  • 1 pastinaak
  • 2 bananen, gehalveerd
  • 30 g kokosschilfers
  • 1 citroen
  • Olijfollie
  • Peper en (grof) zout

Stel de voedseldroger in op 55 graden. Was de aardappel en pastinaak goed je hoeft beide niet te schillen. Snijd de aardappel en pastinaak in superdunne schijfjes van ongeveer 10 mm dikte. Je kunt hiervoor een dunschiller of mandoline gebruiken. Dep de plakjes aardappel en pastinaak droog met een keukenpapiertje. Bestrijk de plakjes heel dun met olijfolie en strooi wat zout en eventueel peper over de schijfjes. Snijd de banaan ook in dunne plakjes (1 cm) en besprenkel het met citroensap en kokosschilfers. Leg de plakjes op aparte droogrekken. Stapel de rekken op en droog de schijfjes aardappel en pastinaak voor ongeveer 8 uur en de banaan ongeveer 12 uur of tot alles volledig is gedroogd. 

De droogtijd kan afwijken. De droogtijd wordt beïnvloed door de hoeveelheid in het apparaat, de dikte waarin is gesneden, luchtvochtigheid en - temperatuur in uw huis.