Honey Glazed Hot Cross Buns

Bereidingstijd: 1 uur en 50 minuten
Kooktijd: 20 minuten

Zelfgemaakte hot cross buns zijn overheerlijk, maar men denkt vaak dat het erg moeilijk is om te maken. Met dit recept kun je eenvoudig zelf deze overheerlijke hot cross buns bereiden. Het enige wat je nodig hebt, zijn de ingrediënten en de Dualit food processor.

Benodigdheden

  • 600 g bloem voor wit brood
  • 50 g boter
  • 50 g donkere muscavado suiker
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels gemengde kruiden
  • ½ theelepel geraspte nootmuskaat
  • 15 g gedroogde gist
  • 2 eieren
  • 150 ml melk
  • 100 ml warm water
  • 100 g rozijnen
  • Schil van 1 sinaasappel
  • Schil van 1 citroen
  • 50 g bloem
  • 25 g boter
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 1-2 eetlepel koud water
  • Honing

Bereidingswijze

Doe de 600 g bloem voor wit brood, 50 g boter, 50 g donkere muscavado suiker, 1 theelepel zout, 2 theelepels gemengde kruiden, ½ theelepel geraspte nootmuskaat en de 15g gedroogde gist in een grote kom en gebruik het deegmes. Voeg de 2 eieren, 150 ml melk en 100 ml warm water toe. Laat het ei mengsel net zo lang lekken tot het één geheel is geworden met het bloemmengsel. Wanneer het één geheel is voeg dan 100 g rozijnen, 1 schil van een sinaasappel en 1 schil van de citroen toe. Gebruik de “auto-pulse” functie voor 1 ronde (10 pulsen). 

Laat het rusten zodat het deeg kan rijzen tot dubbele grote. Maak van het deeg 12 kleine balletjes en laat ze weer rusten tot ze twee keer hun grootte zijn. Voeg de overige ingrediënten; 50 g bloem, 25 g boter, 1 eetlepel basterd suiker en 1-2 eetlepels koud water toe in de kleine kom en maak gebruik van het kleine mes. Rol het deeg uit en snijd het in stroken, plaats deze stroken in een kruisvorm over de balletjes deeg en smeer in met melk. Plaats ze in de oven op 200 graden voor 15-20 minuten.

Haal ze uit de oven en besprenkel ze met honing.