Macadamia-meringue

8-10 personen
Bereidingstijd: 100 min

Benodigdheden

  • Espressions MixMaster
  • 6 eiwitten
  • Snufje zout
  • 1 1/2 kopjes fijne kristalsuiker
  • 2 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel witte azijn
  • 300 ml zuivere room
  • 1/2 kopje poedersuiker
  • 250 g mascarpone
  • 100 g geroosterde macadamia's, gehakt

Bereiding

Warm de over voor (120 °C/heteluchtoven 100 °C). Vet twee ovenplaten in en bedek ze met bakpapier. Markeer een cirkel van 22 cm op elke ovenplaat. 

Klop met de garde de eiwitten en het zout met hoge snelheid (11-12) tot zich zachte pieken vormen. Voeg de suiker beetje voor beetje toe en klop tot het mengsel dik en glanzend is. Voeg de vanille en azijn toe en mix tot alles net is vermengd. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de twee ovenplaten. Spreid het gelijkmatig uit in de gemarkeerde cirkels. Bak ongeveer 1½ uur of tot het stevig en licht gebruind is. Zet de oven uit. Laat het meringue helemaal afkoelen in de oven met de deur op een kier. 

Gebruik voor de vulling de garde om room, vanille en poedersuiker te kloppen met hoge snelheid (11-12). Spatel mascarpone en macadamia’s erdoor. Breng de meringue schijven nu samen met het mengsel ertussen. Bestuif het gebak met poedersuiker en decoreer het met verse bessen.