Zelfgemaakte pesto saus

 4 personen

Benodigdheden

  • 125 g vers basilicumblad
  • 3 tenen knoflook
  • 2 tl citroensap
  • Zeezout en zwarte peper
  • 1 kopje extra vergine olijfolie
  • 1/2 knopje geroosterde pijnboompitten
  • 60 g Parmezaanse kaas

Bereiding:

Voeg de basilicum, sap, zout, knoflook, peper en olie in de mengbeker en meng dit 20 seconden op hoge snelheid. Duw zo nodig de ingrediënten die langs de zijden van de mengbeker omhoog komen, naar beneden, voeg de pitten en kaas toe. Meng nogmaals 20 seconden op hoge snelheid totdat een glad mengsel ontstaat. Voor een meer noot-achtig mengsel, meng dan 5–10 seconden op hoge snelheid.

Serveren
Breng een grote pan met water en een beetje olie aan de kook. Kook 500 g pasta beetgaar. Laat de pasta goed uitlekken, niet afspoelen. Doe de pasta in de pan en roer de helft, of meer naar smaak, van de pesto saus erdoor. Bestrooi met extra kaas of met geroosterde pijnboompitten.

Tip: 
Pesto saus is enkele dagen houdbaar in de koelkast. Doe de pesto in een bakje en giet er olijfolie overheen zodat de pesto niet verkleurt. Sluit het bakje af met een deksel of plastic.