Zelf pindakaas maken

Pindakaas is er in allerlei lekkere varianten, maar het is geen goedkoop product en geen enkele pindakaas smaakt lekkerder dan deze eigengemaakte pindakaas. Bovendien is het heel eenvoudig te maken! Maar waarom zou je zelf pindakaas maken? Simpel: het bevat géén toegevoegd suiker. 

Benodigdheden

  • 400 g ongezouten pinda's, gepeld, zonder velletje
  • Je kunt ook gezouten pinda's gebruiken als je liever zoute pindakaas wilt maken.

Bereiding

Doe de pinda's in de Versa blender kan en plaats het deksel op de kan. Plaats de stamper in het deksel en zet de Versa aan op een matige snelheid. Druk met de stamper de pinda's naar het blender mes. Doe dit niet langer dan 10-15 seconden. Verwijder de stamper en selecteer de 'dip button'. Laat de Versa zijn werk doen en klaar is de pindakaas! De pindakruimels veranderen op een magische wijze in 'kaas'. Als u een meer gladde pindakaas wilt maken, zet de blender dan een minuut langer op de hoogste stand. 

Tip:
R
ooster de pinda's lichtjes voordat je ze in de blender stopt. Zo krijgt jouw pindakaas een vollere smaak. Je kunt ook andere nootsoorten gebruiken, zoals amandelen of pistachenoten. De bereidingswijze is dan hetzelfde.