Pizza met geitenkaas

Benodigdheden

  • MixMaster Espressions
  • 150 ml lauwwarm water
  • 1 theelepel suiker
  • 2 theelepels (7 g zakje) droge gist
  • 2 kopjes bloem
  • ½ theelepel zout
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 125 g geitenkaas
  • Honing
  • 150 g parmaham
  • Rode ui
  • Tomatensaus
  • Rucola

Bereiding

Meng het water, de suiker en de gist in een beker door te roeren. Dek het mengsel af en zet het 10 minuten op een warme plek tot het schuimt. Doe de bloem en het zout in de RVS mengkom. Voeg het gistmengsel en de olijfolie toe. Mix met de kneedhaak op lage snelheid (1-2) ongeveer 2 minuten of tot het mengsel een bal vormt. Kneed op lage snelheid (1-2) nog eens 8 minuten. Neem het deeg uit de kom. Vet de kom licht in en leg het deeg erin terug. Afdekken en ongeveer 1 uur laten rijzen op een warme plek, of tot het deeg in volume is verdubbeld. Duw met een vuist de lucht uit het deeg. Snijd het deeg in tweeën. Neem een stuk en rol dat op een licht met bloem bestoven oppervlak rond uit. Leg het op een licht ingevette pizzavorm en strek het deeg tot de vorm is gevuld. Doe hetzelfde met het andere stuk deeg. Afdekken en 20-30 minuten laten rusten. Verwarm de oven voor op 200 graden. Smeer de pizza in met tomatensaus en beleg de pizza met geitenkaas, parmaham en rode ui. Besprenkel de pizza met honing. Plaats de pizza op een rooster of pizza bakplaat en bak de pizza 15 a 20 min klaar. Server de pizza met rucola. 

Tip:
Wilt u een dikke pizzabodem, maak dan 
1 pizza met het deeg.