Sinaasappelkoekjes

Porties: ongeveer 40

Benodigdheden

  • Espressions MixMaster
  • 186 g boter op kamertemperatuur
  • 1 kopje fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel fijngemalen citroenschil
  • 1 ei
  • 2 kopjes bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 kopje sinaasappel jam

Bereiding

Verwarm de oven voor (180 °C/heteluchtoven 160 °C). Vet de ovenplaten in en breng bakpapier aan. 

Mix met de menghaak boter, suiker en sinaasappelschil ongeveer 2 minuten op gemiddelde snelheid (5-7) of tot het mengsel romig is. Voeg ei toe en mix goed. Voeg de bloem en bakpoeder toe en mix ongeveer 30 seconden op lage snelheid (1-4) of tot alles is vermengd.

Rol 2 theelepels van het mengsel in balletjes, maak ze een beetje plat en leg ze op de voorbereide bakplaten. Druk met een vinger een putje in elk balletje. Lepel ½ theelepel sinaasappel jam in het putje. Bak 10 minuten of tot de koekjes gaar zijn. Haal ze uit de oven en koel ze op een metalen rekje.