Verslavend lekkere chocoladetaart

Benodigdheden

Taart

  • 1½ kopjes water
  • 2¼ kopjes fijne kristalsuiker
  • 185 g boter, kamertemperatuur
  • ¼ kopje cacaopoeder
  • ¾ theelepel zuiveringszout
  • 2¼ kopjes zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren

Chocoladeglazuur

  • 90 g boter
  • ¹/³ kopje water
  • ½ kopje fijne kristalsuiker
  • 1½ kopjes
  • Glazuursuikermengsel
  • ¹/³ kopje cacaopoeder

Bereiding

Chocoladetaart

Verwarm de oven voor (180 °C/ heteluchtoven 160 °C). Vet een vierkante bakvorm van 22 cm in en breng bakpapier aan.  Meng water, suiker, boter, cacao en zuiveringszout in een grote sauspan. Op het vuur roeren en niet laten koken tot de suiker oplost en de boter is gesmolten. Dan aan de kook brengen en het vuur laag draaien. Onafgedekt 4 minuten laten pruttelen ervoor wakend dat de pan niet overstroomt. Overbrengen in de RVS mengkom en af laten koelen tot kamertemperatuur.

Voeg bloem toe aan de kom. Klop met de Flexi-klopper (optioneel) op lage snelheid (1) tot alles is vermengd. Voeg de eieren toe en klop op lage snelheid (4) tot die zijn vermengd. Giet het mengsel in de voorbereide bakvorm. Bak ongeveer 1 uur of tot uit de test blijkt dat de taart gaar is. In de bakvorm 5 minuten laten staan en dan omkeren op een metalen rekje om af te koelen. Overdekken met chocoladeglazuur

Chocoladeglazuur

Meng de boter, het water en de fijne kristalsuiker in een kleine sauspan. Doorroeren boven laag vuur zonder te koken tot de suiker is opgelost. Zeef de glazuursuiker en cacao in een kom, daarna geleidelijk door het warme botermengsel roeren. Afdekken en 20 minuten in de koelkast of tot het koel en ingedikt is. Kloppen met een houten lepel tot het glazuur smeerbaar is.