Chocolade Fondue met fruit, noten en marsepein ballen

12 personen
bereidingstijd: 20 min

Benodigdheden

  • 1800 g chocolade
  • 50 g kokosvet
  • 65 ml rum
  • 2 grote mango's
  • 6 mandarijnen¬†
  • 250 g gedroogde abrikozen
  • 100 g walnoten
  • 100 g amandelen
  • 100 g hazelnoten
  • 200 g marsepein mengsel
  • Tip: u kunt uiteraard ook ander fruit toevoegen zoals aardbeien

In de kruidenhouder

  • 2 gebroken kaneelstokjes
  • 6 kruidnagels
  • 1 tl rode peper, gemalen
  • 1/2 tl gemalen peper

Bereiding

Vul de kruidenhouder met de kruiden en zet deze in de Gourmet/ Chinese Fondue. Smelt de chocolade en het kokosvet op de laagste temperatuur. Roer de rum er door heen. Rooster de amandelen en de hazelnoten op middelhoog vuur in een pan zonder olie. Pel en deel de mandarijnen in partjes. Schil de mango's en snijd in blokjes van ca 2 x 2 cm. Kneed hapklare ballen uit het marsepein mengsel. Serveer de mango's, mandarijnen, gedroogde abrikozen, noten en marsepein ballen decoratief op een bord. Nu kunt u naar wens fruit, noten of marsepein in de chocolade dippen. Wanneer de chocolade vaster wordt kunt u de Gourmet fondue even op een hogere temperatuur zetten en dan weer op een lage temperatuur.