Kaasfondue met Gruyère

Bereidingstijd: 20 min

Benodigdheden

  • 300 g Gruyère
  • 300 g Vacherin (Vacherin Mont-d’Or, zachte kaas van koemelk)
  • 300 ml droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepels maïzena
  • 40 ml Kirsch
  • Vers gemalen peper
  • Vers gemalen nootmuskaat
  • Vers gemalen Spaanse peper
  • 1 snee brood, wit of bruin (400 g)
  • 400 g gekookte aardappelen
  • 200 g gekookte broccoli

In de kruidenhouder

  • 1 bosje tijm
  • 2 geperste teentjes knoflook

Bereiding

Snipper de uien. Doe olijfolie in een kleine pan en bak hierin de uien op een middelhoge temperatuur. Rasp de kaas. Halveer de knoflook en wrijf dit op de Gourmet Fondue. Schil de aardappelen en kook deze. Snijd deze in blokjes. Kook de broccoli bijtgaar. Snijd het brood in blokjes. Serveer dit op een bord. Vul de kruidenhouder met de tijm en knoflook. Zet de houder in de Gourmet Fondue. Giet de witte wijn in de Gourmet Fondue en verhit dit op de laagste temperatuur. Voeg geleidelijk de kaas toe en blijft constant roeren. Wanneer de kaas gesmolten is het geheel even aan de kook brengen. Meng de Kirsch met de Maïzena en voeg dit aan het kaasmengsel toe. Verhit dit weer en blijf roeren tot het een gebonden geheel is. Breng het geheel op smaak met nootmuskaat, Spaanse peper en ui. Nu kunt u het brood, de broccoli en de aardappels in de kaasfondue dippen met behulp van de fondue netjes. De witte wijn smaakt hier goed bij. Tussendoor kunt u Kirsch nuttigen zodat de kaas wat lichter te verteren is.