Tomaten-kaas fondue met pizzabrood

4-6 personen
Bereidingstijd: 25 min + de bereidingstijd van het brood

Benodigdheden

  • 250 g Mozzarella
  • 400 g Goudse kaas of Boterkaas
  • 500 g Tomaten puree
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 theelepel suiker
  • 100 ml groentesoep
  • Vers gemalen Zout, Peper en Spaanse peper
  • Pizzabrood
  • 200 g Praagse ham
  • 100 g salami (Milanese)
  • 100 g bacon
  • 200 g maïs (uit blik)
  • 200 g champignons in olijfolie gestoomd
  • 50 g ansjovis
  • 50 g kappertjes
  • 50 g uien in stroken gesneden
  • 4 ingemaakte pepers in plakjes
  • 100 g zwarte en groene olijven zonder pit
  • 200 g artisjokken uit blik ( in 8 stukken gesneden)
  • 2 el gedroogde oregano

In de kruidenhouder

  • 1 bosje verse oregano
  • 2 geperste tenen knoflook
  • 1 laurierblad

Bereiding

Droog de Mozzarella. Verwijder de korst van de Goudse kaas. Rasp of maal beide kazen met bijvoorbeeld een keukenmachine. Vul de kruidenhouder met de knoflook, laurierbladeren en oregano. Verhit langzaam de tomatenpuree met 50 ml witte wijn en de suiker in de Gourmet Fondue. Voeg al roerende de kaas toe tot deze gesmolten is. Voeg de resterende wijn toe en laat dit onder constant roeren koken. Breng het op smaak met zout, peper en spaanse peper. Stoom kort de champignons in olijfolie en zout doe hierna de champignons in een kom. Serveer alle andere ingrediënten apart in kommetjes. Nu kun je het pizzabrood in de fondue dippen en garneren met bacon, maïs, olijven… Precies zoals je zelf wilt.