Biriyani met groenten

4 tot 6 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 2½ uur op LAAG + 30 minuten op WARM HOUDEN

Benodigdheden

  • Slowcooker van Crock-Pot
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 ui, grof gehakt
  • 1 rode peper, grof gehakt
  • 300 g zoete aardappel, in blokjes van ca. 1,5 cm
  • 150 g champignons, in kwartjes
  • 410 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
  • 350 g basmatirijst
  • 2 tot 3 eetlepels currypasta
  • 3½ dl warme groentebouillon
  • 100 g diepvrieserwten, ontdooid

Bereidingswijze
Verhit de olie in een koekenpan (of gebruik de Sauté Crock-Pot aardewerken slow cooker). Voeg de ui toe en bak deze zachtjes, voeg de peper en de andere groenten toe en bak deze 2 minuten aan. Voeg de rijst toe en laat nog een minuut bakken tot de rijst doorschijnend wordt en goed bedekt is met een laagje olie. Voeg de pasta toe, roer goed door tot alles is bedekt. Doe alles in de aardewerken pot en giet de bouillon erop. Duw de groenten onder de bouillon. Doe het deksel erop, zet de pot op de warmtebron en laat 2½ uur staan op LAAG. Zet vervolgens de stand WARM HOUDEN aan. Roer de erwten er door, plaats het deksel er op en laat nog een half uur staan. Erg lekker met mango chutney, raita en Indiaas brood.