Chili

6-8 personen
Bereidingstijd: 8-9 uur op LAAG of 4 uur op HOOG

Benodigdheden

  • Crock-Pot
  • 2 grote uien, in blokjes
  • 5-6 knoflooktenen, fijngemalen
  • 2 groene paprika’s, in blokjes
  • 0,9-1,4 kilo rundergehakt, gaar en uitgelekt
  • 2 blikken van 400 g met rode, bruine of witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 blik van 400 g tomaten in blokjes
  • 2 jalapeños, zonder zaadjes en fijngemalen
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 125 g runderbouillon

Bereiding

Voeg alle ingrediënten toe aan de Crock-Pot slow cooker. Afdekken en op LAAG koken gedurende 8-9 uur of op HOOG gedurende 4 uur.

Wist je dat

  • Het langzaam garen van gerechten op lagere temperaturen, of kortweg stoven, smaak, voedingsstoffen en vocht behouden blijven? 
  • Iedere slow cooker energiezuinig is en voorzien van een hoge en lage stand? Afhankelijk van de beoogde bereidingstijd kan er heel langzaam (5-9 uur) of iets sneller (2-5 uur) worden gegaard.
  • Een Crock-Pot slow cooker zeer veilig in gebruik is? Je kunt het apparaat gerust aan laten staan als je niet thuis bent.  
  • Je de deksel tijdens het garen altijd op de slow cooker laat? Vocht kan hierdoor niet verdampen waardoor het resultaat sappiger wordt.
  • In tegenstelling tot wat veel mensen denken de Crock-Pot niet alleen geschikt is voor het maken van stoofgerechten, curry’s en soepen? Ook het langzaam en op constante temperatuur garen van een groot stuk vlees of het bakken van brood behoren tot de mogelijkheden. Middels slow cook kookboeken zijn er geweldige recepten voorhanden!