Coq au vin

4 personen
Bereidingstijd: 8 uur op LAAG

Benodigdheden

  • Crock-Pot
  • 8 kipkarbonades
  • 150 g ontbijtspek, in blokjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 g champignons
  • 250 g geschrapte worteltjes
  • 250 g zilveruitjes, uitgelekt
  • 2 takjes tijm
  • 125 ml kippenbouillon
  • 375 ml rode wijn
  • Peper en zout
  • Rijst, om mee te serveren

Braad de kip en het ontbijtspek in de sauteerpan van de sauté slowcooker aan (indien uw slow cooker geen sauteerpan heeft gebruik dan een bakpan). Voeg de knoflook toe en bak enkele minuten langer. Voeg tenslotte de champignons, worteltjes, zilveruitjes en tijm toe en schenk de bouillon en de wijn in de slow cooker. Sluit af met het deksel en laat 8 uur op een lage stand garen. Breng de coq au vin op smaak met peper en zout en serveer met rijst uit de rijstkoker. 

Wist je dat...

  • Het langzaam garen van gerechten op lagere temperaturen, of kortweg stoven, smaak, voedingsstoffen en vocht behouden blijven? 
  • Iedere slowcooker energiezuinig is en voorzien van een hoge en lage stand? Afhankelijk van de beoogde bereidingstijd kan er heel langzaam (5-9 uur) of iets sneller (2-5 uur) worden gegaard.
  • Een Crock-Pot slow cooker zeer veilig in gebruik is? Je kunt het apparaat gerust aan laten staan als je niet thuis bent.  
  • Je het deksel tijdens het garen altijd op de slow cooker laat? Vocht kan hierdoor niet verdampen waardoor het resultaat sappiger wordt.
  • In tegenstelling tot wat veel mensen denken de Crock-Pot niet alleen geschikt is voor het maken van stoofgerechten, curry’s en soepen? Ook het langzaam en op constante temperatuur garen van een groot stuk vlees of het bakken van brood behoren tot de mogelijkheden. Middels slow cook kookboeken zijn er geweldige recepten voorhanden!