Gehaktballetjes in tomaten-champignonsaus

4 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 3 uur op HOOG

Benodigdheden

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui, erg fijn gehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 50 g volkoren broodkruim
  • 1 eetlepel Italiaans kruidenmengsel
  • 400 g gehakte tomaat in blik
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 100 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 1 blokje groentebouillon, opgelost in 1½ dl kokend water
  • Pasta met een klontje roomboter, om erbij te serveren

Bereiding
Meng het gehakt met de ui, de knoflook, het broodkruim en de kruiden. Draai er 16 kleine balletjes van. Doe de gehaktballetjes in de aardewerken pot; voeg de tomaten, de tomatenpuree, de champignons en de bouillon toe. Gaar 3 uur op HOOG. 
Serveer met pasta.