Gesmoorde zalm en voorjaarsgroenten met crème fraîche en bieslook

4 personen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 4 tot 5 uur op LAAG


Benodigdheden

  • 2 grote wortels, geschrapt en grof gesneden in blokjes van 1 cm
  • 2 grote uien, geschild en fijngehakt
  • 1 middelgrote zoete aardappel (225 g), geschild en in blokjes van 1 cm
  • 15 nieuwe krielaardappeltjes in de lengte doorgesneden
  • 100 g diepvrieserwten
  • 100 g sperziebonen, in stukjes van 2 cm
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 biologisch blokje groentebouillon (Kallo)
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels gehakte verse dragon
  • 300 g zalm, van het vel ontdaan en in blokjes van 2 cm
  • 4 eetlepels gehakte verse bieslook
  • Zout en vers gemalen zwarte peper


Bereiding

Voeg alle groenten, de olijfolie, het bouillonblokje en de sojasaus in de kookpan en verwarm kort, breng indien gewenst op smaak. Giet over in de binnenschaal van de slow cooker en plaats deze in de Crock-Pot zodra het warm is, plaats het deksel.

Laat het 4 tot 5 uur staan op LAAG of 2 tot 3 uur op HOOG. Roer zo nu en dan. Voeg na 4 uur de dragon en de blokjes zalm toe en roer goed. Draai de temperatuur naar HOOG en plaats het deksel weer terug.

Laat nog 30-40 minuten door garen of tot de zalm beetgaar is. Laat de vis niet te gaar worden. Haal tot slot de binnenschaal uit de Crock-Pot en roer de crème fraîche en de bieslook door het gerecht.