Indiase korma van lam

4 personen
Bereidingstijd: 5-6 uur op LAAG of 3-4 uur op HOOG

Benodigdheden

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 wortelen
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse gember, fijngehakt
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 1/2 theelepel hot chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 6 groene kardemom, geplet
  • 2 middelgrote uien, gehakt
  • 600 g lamsschouder zonder been, in dobbelstenen
  • 1 1/4 dl kokend water - 1 kippenbouillonblokje
  • 1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1 tot 2 theelepels maïzena 
  • 6 eetlepels double cream
  • 2 tomaten, grof gehakt
  • 2 eetlepel verse koriander, gehakt

Bereiding

Verwarm de Crock-Pot voor op LAAG. Verwarm op matig vuur de olie in een koekenpan. Voeg de wortelen, knoflook en gember toe en fruit 3 tot 4 minuten aan. Giet alles in de aardewerken pot. Voeg de gedroogde kruiden toe en verhit deze om hun aroma's vrij te geven, maar laat ze niet aanbranden.

Voeg vervolgens het lamsvlees toe, het water en het bouillonblokje en breng alles goed op smaak met zout en peper. Doe alles in de aardwerken pot en zet deze op de warmtebron. Plaats het deksel erop en laat 5 tot 6 uur garen op LAAG, of 3 tot 4 uur op HOOG of totdat het vlees gaar en mals is. Roer goed en meng, als de saus een beetje dun is, de maïzena met 1 eetlepel water en roer dit door de korma. Laat nog een paar minuten doorkoken op HOOG om te binden. Voeg de room, de tomaten en de koriander toe. Zo nodig op smaak brengen en opdienen.