Minestronesoep

 4 tot 6 personen
Bereidingstijd: 1 1/2 uur op LAAG

Benodigdheden

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gehakt
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 100 g pancetta of doorregen spel
  • 2 wortels, gehakt
  • 2 stelen bleekselderij, gehakt
  • 400 g gehakte tomaten uit blik
  • 400 g cannellini bonen uit blik, uitgelekt
  • 1 l groentebouillon
  • 1/2 savooiekool, gesnipperd
  • 75 g pasta fusilli

Bereiding

Verhit de olie in een koekenpan en smoor de ui, de knoflook en de pancetta in 5 tot 10 minuten goudbruin (of gebruik de kookplaat met de sauté Crock-Pot aardewerken slow cooker). Voeg de wortel en de bleekselderij toe en bak dit nog 5 minuten mee. Voeg de tomaat, de bonen, de groentebouillon, de kool en de pasta toe en roer alles goed door elkaar. Giet alles in de aardewerken pot en doe het deksel erop. Zet de Crock-Pot op de hittebron en laat 1 1/2 uur staan op LAAG.