Ratatouille van zomergroenten met basilicumolijfolie

4 tot 6 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 3 tot 4 uur op LAAG of 2-3 op HOOG

Benodigdheden

  • Slowcooker van Crock-Pot
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gehakt
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 grote aubergine, in blokjes van 2 cm
  • 2 grote courgettes, grof gehakt
  • 1 rode paprika zonder zaad en in reepjes van 2 cm
  • 200 g pompoen, geschild, in stukjes van 2cm
  • 2 dl witte wijn - 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels rode wijnazijn
  • 1 biologisch groentebouillonblokje (kallo)
  • Zout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • 4 eetlepels gehakte verse basilicum - 6 eetlepels olijfolie
  • 2 grote tomaten, grof gehakt
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • Stokbrood

Bereiding
Verwarm de Crock-Pot voor op LAAG. Verwarm de olie zachtjes in een koekenpan of gebruik de kookplaat van Sauté Crock-Pot aardewerken slow cooker. Voeg de uien en de knoflook toe en bak dit in een paar minuten zachtjes aan. Voeg de aubergine, de courgettes, de paprika, de pompoen, de wijn, de suiker, het azijn en het bouillonblokje toe, breng op smaak en meng alles goed door elkaar. Doe alles in de aardewerken pot en zet deze op de voorverwarmde hittebron. Doe het deksel erop en laat 3 tot 4 uur staan op de stand LAAG, of 2 tot 3 uur op stand HOOG of zolang tot de groenten gaar zijn. Roer zo nu en dan. Meng intussen de basilicum door de olijfolie. Haal de aardewerken pot van de warmtebron af zodra alles gaar is en laat de ratatouille afkoelen onder voortdurend roeren. Roer de gehakte tomaat en de kaas er door en breng zo nodig nogmaals op smaak. Schep de basilicumolie er met een lepel overheen en serveer met knapperig stokbrood.