Romige maaltijdsoep met grote garnalen en koriander

4 personen
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 4 tot 5 uur op LAAG of 2-3 op HOOG

Benodigdheden

  • Crock-Pot
  • 2½ dl water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes
  • 2 grote uien, grof gehakt
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 200 g dunne sperziebonen, gesneden
  • Blikje zoete maïs
  • 3 eetlepels bloem
  • 5 eetlepels koud water
  • 3 dl melk
  • 200 g grote diepvriesgarnalen
  • 4 eetlepels gehakte verse koriander
  • Peterselie, gehakt
  • Zout
  • Vers gemalen zwarte peper

Bereidingswijze
Doe de 2½ dl water, het bouillonblokje, de aardappelen, de uien, de knoflook, de sperziebonen en de zoete maïs in een kookpan en verhit op matig vuur (of gebruik de kookplaat van de Sauté Crock-Pot aardewerken slow cooker). Roer de bloem met de 5 eetlepels koud water tot een dunne massa en roer dit door de ingrediënten in de kookpan. Goed op smaak brengen met zout en peper. Giet alles in de aardewerken pot, zet deze op de warmtebron en laat 4 uur opstaan op stand LAAG, of 2 tot 3 uur op HOOG. Verwijder vervolgens het deksel, zet de pot op HOOG en voeg de melk, de garnalen en de koriander toe en laat nog een uur door garen. Serveer de maaltijdsoep met gehakte peterselie.