Couscous Marrakech

3-4 personen

Benodigdheden

  • 300 g couscous
  • 250 g rundvlees
  • 200 g wortels
  • 200 g koolraap
  • 150 g witte kool
  • 0,1 g saffraansliertjes in ½ maatbeker olijfolie
  • 10 maatbeker water
  • 6 hokkaido pompoenstukken
  • 2 courgettes
  • 1 tomaat
  • 1 rode chilipeper
  • 1 ui
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje samengebonden koriander
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel gedroogde gember
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel smen (gerijpte boter) of eventueel boter, olijfolie of Roquefort kaas

 

Bereiding

Bedek de couscous in een grote kom met water, roer kort door en giet het overtollige water af. Laat ongeveer 5 minuten weken. Meng met het zout en een beetje olijfolie. Doe de couscous in het diepe stoomonderdeel. Doe de uien en de in vieren gesneden tomaat in de kom en hak ze fijn. Stel in: 4 sec, stand 7. Doe het in blokjes gesneden vlees, de in tweeën gesneden groeten en de kruiden in de kookmand. Besprenkel met de saffraan/ olie en kruiden en specerijen. Leg de stukjes pompoen en courgette op het vlakke stoomonderdeel. Vul de kom met water en plaats het deksel. Zet het complete stoomonderdeel (Vapore) op het deksel en laat koken. Stel in voor 30 min, stand 1, 120ºCroer de couscous eenmaal door tijdens de kooktijd. 

Serveer na de kooktijd de couscous op een schaal met het blees in het midden en de groenten er decoratief omheen gerangschikt. Maak de kookvloeistof af met de smen en schenk een beetje saus over de couscous. Serveer de resterende saus in een afzonderlijke kom.