Merengue met yoghurt

Benodigdheden

  • 150 g kristal suiker
  • 4 eiwit (koud)
  • Een snufje zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150°C/ gasoven op 6. Doe de suiker in de mengkom en stel in op 20 sec, stand 9. Bewaar apart en reinig de mengkom zeer goed met kokend water (vetvrij maken) en droog goed af. Doe het eiwit in de mengkom. Plaats vlinder op het mes in de mengkom. Stel in op 6 min, stand 4

Voeg na 4 minuten langzaam het snufje zout en de poedersuiker toe via de opening in het deksel. Stel in op 2 min, stand 4. Schep met een lepel de merengue in mooie wolkjes op het bakpapier of gebruik een spuitzak. Trek met de bolle kant van de lepel de puntjes uit het schuim. Bak de merengue in de voorverwarmde oven van 150°C lichtbruin (ca. 60 minuten). Zet de ovendeur op een kier en laat afkoelen (niet volledig openen anders zakt de merengue in)

Serveer tip: 
Meng met de vlinder de yoghurt, mascarpone, honing en geraspte schil van limoen

Stel in: 20 sec / stand 3

Opmerking
Indien de mengkom of de onderdelen (mes, vlinder en deksel) niet vetvrij zijn zal het eiwit niet opstijven

Tip: 
Kook 1,5 liter water in de mengkom met de geplaatste vlinder en maak droog met een vetvrije, schone vaatdoek of keukenpapier
Zorg dat er geen eidooier of schaalresten in de eiwit zitten anders stijft deze niet op

Variaties
Spatel smaakmakers door de eiwit zoals:

  • Geraspte sinaasappel- of citroenschil (het schil van 2 sinaasappels of 3 citroenen)
  • Een plukje saffraan
  • Handjevol fijngestampte pistachenootjes
  • Een paar druppels vanille aroma of sinaasappelbloesem
  • 2 eetlepels gezeefde cacaopoeder
  • 1 Theelepel koekkruiden