Risotto alla Milanese

4 personen

Benodigdheden

  • 200 g risotto rijst
  • 580 ml warme kippenbouillon
  • 150 g uien
  • 50 ml olijfolie
  • 30 ml witte rijst
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 20 g boter
  • 15 g saffraan
  • 10 g olijfolie extra vergine
  • Zout en peper

Bereiding

Doe de uien in de mengkom en stel in op 15 sec, stand 5. Spatel vervolgens de uien richting het mes en plaats de vlinder op het mes. Voeg de olie toe en stel in op 5 minuten, 80ºC, stand 2. Doe de risotto rijst in de mengkom en stel in op 1 minuut, 80ºC, stand 2.
Giet de wijn via de opening van het deksel in de mengkom en voeg daarna de warme bouillon toe in de mengkom stel in op 22 minuten, 90ºC, stand 2. Voeg na ca. 11 minuten de saffraan draadjes toe. 2 minuten voor het einde voeg je de Parmezaanse kaas, boter en olijfolie, Breng op smaak met zout en peper indien gewenst.

Tip
De gaarheid van de risotto is afhankelijk van het type risotto en uw persoonlijke voorkeur. Houd daarom rekening met de kooktijd zoals op de verpakking aangegeven en pas de kooktijd zo nodig aan.