RECEPT: Tikka Masala
Geniet van een explosie van smaken met deze verrukkelijke Kip Tikka Masala, bereid in de veelzijdige Espressions Smart Pressure Cooker!
Ingrediënten:
- 2 el plantaardige olie
- 2 uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 cm verse gember, geraspt
- 3 el tikka massala kruidenpasta
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen koriander
- ½ tl kurkuma
- 500 g kippendijen, in blokjes
- 400 g tomatenblokjes uit blik, uitgelekt
- 200 ml kokosmelk
- 6 takjes koriander, fijngesneden
- Zeezout en zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Verhit de olie in de snelkookpan op de sauté/brown-stand. Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak 1 tot 2 minuten.
- Voeg de kruidenpasta, paprikapoeder, komijn, koriander en kurkuma toe. Bak 2 minuten mee.
- Voeg de kippendijen toe en bak mee tot de kip rondom goudbruin is.
- Schenk er de tomatenblokjes en kokosmelk bij. Roer goed.
- Sluit het deksel van de snelkookpan en kook de curry 10 tot 12 minuten op de poultry-stand.
- Laat de druk natuurlijk vrijkomen en open het deksel. Breng de curry op smaak met zout en peper.
- Verdeel de kip tikka masala over 4 diepe borden of kommen en garneer met de fijngesneden koriander.
TIP: Serveer de Kip Tikka Massala met papadums of gekookte rijst voor een complete en overheerlijke maaltijd!