De Originale is een melange van 80% Arabica bonen en 20% Robusta bonen.
De Arabica koffiebonen komen uit Colombia, Ethiopië en Brazilië. De bonen uit Colombia worden op een hoogte van 1350 tot 1850 meter handmatig geplukt en in traditionele tanks 12 uur lang geweekt. Bonen worden hierop zongedroogd. Met een aroma van amandelen en karamel, zijn deze bonen erg vol van smaak en een tikje zuur.
De bonen uit Ethiophie worden handgeplukt op een hoogte van 1700 meter en daarboven. Hints van chocola, cacao en tabak.
Een deel van de Arabica bonen in deze melange zijn afkomstig uit verschillende regio’s in Brazilië. Deze koffiebonen worden handmatig en machinaal geplukt. De smaak is zoet, fruitig, maar ook wat nootachtig met een vleugje chocolade.
De Robusta bonen uit Congo komen van plantages in het oosten en noorden van het land. Met een zoet-bittere smaak, vleugje hazelnoot, toast en hout. Een zware “body”.
Afkomstig van de bergachtige hooglanden op een hoogte van 200 tot 800 meter, worden de Robusta bonen in Togo met de hand geplukt en zongedroogd. Met als resultaat een aardse, pittig aroma met toch een neutrale smaak.