Gedroogd voedsel is helemaal hip! Wist je dat de droogtijd elke keer kan afwijken? Deze wordt namelijk beïnvloed door de hoeveelheid in het apparaat, de dikte waarin de producten zijn gesneden, de luchtvochtigheid en - temperatuur in uw huis. Goed om te weten toch?
Hmmm chips. Een lekkere, maar ook ongezonde snack. Toch hoeft dit niet altijd ongezond te zijn! Maak met de voedseldroger eenvoudig zelf je chips. Een stuk gezonder en net zo lekker!
Stel de voedseldroger in op 55 graden. Was de aardappel en pastinaak goed, je hoeft beide niet te schillen. Snijd de aardappel en pastinaak in superdunne schijfjes van ongeveer 10 mm dikte. Je kunt hiervoor een dunschiller of mandoline gebruiken. Dep de plakjes aardappel en pastinaak droog met een keukenpapiertje. Bestrijk de plakjes heel dun met olijfolie en strooi wat zout en eventueel peper over de schijfjes. Snijd de banaan ook in dunne plakjes (1 cm) en besprenkel het met citroensap en kokosschilfers. Leg de plakjes op aparte droogrekken. Stapel de rekken op en droog de schijfjes aardappel en pastinaak voor ongeveer 8 uur en de banaan ongeveer 12 uur of tot alles volledig is gedroogd.