Wist je dat de structuur van rijst luchtiger is als het wordt klaargemaakt in een rijstkoker? De rijst wordt langzaam en gelijkmatig gekookt. Daarnaast is ongekookte rijst smaakvoller en geuriger dan (voorgekookte) snelkookrijst. Het is minder droog en geeft sneller een verzadigd gevoel. Het bevat meer voedingsstoffen en is dus gezonder dan voorgekookte rijst. Ook omdat de rijst in een rijstkoker niet kan mislukken is het aan te raden om altijd ongekookte rijst te gebruiken.
Laat de rijst enkele minuten in een kom met water weken. Giet af en was de rijst tot het water helder is. Laat goed uitlekken. Doe de rijst met voldoende water in de rijstkoker en kook gaar. Neem de deksel van de pan en dek af met een schone theedoek. Laat 15 minuten staat. Schep de rijst in een kom, besprenkel met de sushi azijn en schep voorzichtig om. Blijf af en toe omscheppen tot de rijst iets is afgekoeld. Leg een norivel op een bamboematje. Maak de vingers nat en verdeel een laagje rijst van 1 cm dik tot de helft van het norivel. Leg hier vulling naar keuze op, bevochtig het uiteinde van het norivel en rol met behulp van het matje strak op. Maak alle rolletjes op dezelfde wijze. Bevochtig het mes onder de koude kraan en snijd de rollen in plakjes. Serveer met de wasabipasta en sojasaus.