Maak een chocolade pudding voor 6 personen - ideaal voor bijvoorbeeld Kerst! Dit recept is ideaal om vooraf te maken. Voor dit recept heb je een 2-delig hittebestendige puddingschaal nodig.
1. Voor een diepere smaak en om het fruit voller te maken, kunt u uw gedroogde vruchten en dadels 24 uur van tevoren in de alcohol laten weken, dat maakt echt een verschil.
2. Maak de puddingkom klaar door in te vetten met wat zachte boter.
3. Doe de boter en de suiker in een geschikte mengkom en klop tot een licht en luchtig mengsel. Klop er 1 voor 1 de eieren door. Voeg het in brandewijn geweekte fruit toe en roer de overige ingrediënten erdoor, behalve de bloem. Spatel de bloem er lichtjes door, maar mix niet te veel.
4. Schep in de puddingkom en egaliseer de bovenkant. Scheur een stuk bakpapier om de kom te bedekken en een iets groter stuk folie dat het bakpapier bedekt en rond de rand van de kom kan worden geklemd om het op zijn plaats te houden.
5. Doe 2 kopjes water in de binnenpan en plaats de opzet erin. Scheur 2 stroken folie van ongeveer 60 cm elk en vouw deze in de lengte doormidden zodat u 2 dunnere stroken overhoudt. Leg deze diagonaal over de bodem van de onderzetter, zodat de folie langs de zijkanten van de pan omhoog komt. Zo kunt u de hete pudding er later veilig uithalen.
6. Plaats de pudding voorzichtig op de onderzetter en verzamel de foliestroken rond de bovenkant van de kom.
7. Sluit het deksel en start een handmatig programma onder hoge druk met een kooktijd van 50 minuten. Laat na afloop de pressure cooker zelf afkoelen.
8. Verwijder het deksel en haal de pudding er voorzichtig uit.
9. Zet de pudding op een rooster om af te koelen en verwijder de folie en het bakpapierdeksel.
10. Als de pudding volledig is afgekoeld, dek hem dan af met vers bakpapier en folie en bewaar hem op een koele, droge plaats tot u hem nodig hebt.
Om de pudding opnieuw te verwarmen - herhaal je bovenstaande programma om te verwarmen met een kooktijd van 30 minuten; de pudding kan warm worden gehouden met de warmhoudfunctie tot u klaar bent om hem te serveren.
Tip: Flambeer met warme brandewijn en serveer met een kannetje gearomatiseerde room of Brandy-saus.