Paddenstoelen risotto recept voor in de pressure cooker. Een heerlijk vegetarisch recept wat je snel op tafel kan zetten.
1. Selecteer de sauteerfunctie en begin met voorverwarmen. Voeg na een paar minuten opwarmen de olie en de boter toe.
2. Voeg nadat de boter gesmolten is de champignons toe en bak ze tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten, voeg vervolgens de ui en rozemarijn toe en bak nog eens 5 minuten.
3. Voeg de rijst toe en roer tot de korrels bedekt zijn met het boter/olijfoliemengsel en lichtbruin zijn, ongeveer 5 minuten, voeg dan de wijn toe en laat nog 5 minuten sudderen.
4. Giet de kippenbouillon, zout en peper erbij en roer alles goed door elkaar.
5. Zet het deksel vast en druk op de handmatige stand en stel de kooktijd in op 8 minuten en start het kookprogramma.
6. Laat de druk volledig vrij na afloop van het kookprogramma wanneer dit niet al automatisch gebeurd. Verwijder het rozemarijnsteeltje, voeg de parmezaanse kaas toe en roer tot een romige massa, gedurende ongeveer 1 minuut.
7. Controleer de smaak, pas indien gewenst aan naar smaak met peper en zout en serveer warm.