U kunt bij dit recept ook gebruik maken van de Espressions Smart Pressure Cooker
1. Verwarm de oven voor op 180° graden.
2. Snijd een klein stukje aan de bovenzijde van de knoflookbollen maar laat de velletjes eromheen. Leg de bollen elk op een apart stukje aluminiumfolie. Druppel er een beetje olijfolie over en vouw dicht. Pof de knoflook ca. 45 min. in de oven.
3. Hak de ui fijn en pluk de verse tijm.
4. Smelt als de knoflook klaar is 1 eetlepel boter en fruit de ui aan.
5. Knijp of lepel de gepofte knoflook eruit en voeg toe aan de ui. Roer ook wat blaadjes verse tijm erdoor. Voeg dan nog een lepel boter toe en de lepel bloem en laat de roux* een paar minuutjes zachtjes bakken.
6. Giet dan de bouillon erbij en roer met een garde goed door.
7. Gebruik de soep-functie op de Pressure cooker en zet deze aan.
8. Roer als laatste de room erdoor.
*Roux is de dikkere substantie die je krijgt als je gesmolten boter/margarine met bloem mengt. Het is de basis om vloeistof te binden. Na het mengen laat je de roux kort al roerend even bakken zodat de bloemige smaak eruit gaat.
Tips: voor een fluweelzacht resultaat kun je de knoflooksoep op het laatst zeven.