Er is niets zo lekker als brownies vers uit de oven. Als twist kan je lekker kersencompote toevoegen. Deze ongelofelijke smaakcombinatie zorgt ervoor dat je stiekem een brownie van de bakplaat af smikkelt voordat hij zelfs maar de kans heeft gehad om af te koelen!
1. Verwarm uw oven voor op 160ºC.
2. Vul een steelpan met heet water en zet op laag-middelhoog vuur. Doe de pure chocolade in een kommetje en zet dit in de pan. Laat de chocolade smelten en roer voortdurend om te voorkomen dat hij aanbrandt.
3. Eenmaal gesmolten, laat de chocolade een paar minuten afkoelen.
4. Klop in een aparte kom met een keukenmachine of staafmixer met platte kloppers de eieren, suiker en olie tot ze gecombineerd zijn.
5. Gebruik een spatel of houten lepel om de bloem en het bakpoeder voorzichtig door het mengsel te spatelen.
6. Klop de gesmolten pure chocolade erdoor met de mixer voordat u de witte chocolade erdoor roert.
7. Giet het beslag in een met perkament bekleed, vierkant bakblik van 20 centimeter in diameter en duw het gelijkmatig tot aan de zijkanten omhoog.
8. Schep 10-15 kersen zonder het sap op het browniemengsel, plet lichtjes, en draai er gelijkmatig in, verdeel de kersen over de pan.
9. Zet 15-20 minuten in een voorverwarmde oven. Om te zien of uw brownies klaar zijn met bakken, test u ze na 15 minuten met een satéprikker. De prikker moet er plakkerig uit komen.
10. Zodra ze uit de oven zijn gehaald, maakt u met de satéprikker een paar gaatjes, neemt u een paar lepels van het kersensap en giet u het over de bovenkant om het door te laten trekken.
11. Laat even afkoelen. Serveer daarna met een toefje geklopte room en een extra kers bovenop elke portie.