Geroosterde paprika's, ui en knoflook komen samen met honing of agavesiroop om een eenvoudige en zoete dip te maken!
Deze geroosterde paprika dip is perfect als saus voor pastagerechten, een spread in sandwiches en wraps of als bijgerecht voor snacks zoals groentesticks en chips!
1. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de gesnipperde ui, knoflook en paprika toe. Bak enkele minuten, tot ze lichtjes zacht worden en beginnen te kleuren.
2. Doe alle ingrediënten over in een met perkament beklede ovenschaal. Besprenkel met honing of agavesiroop en voeg de takjes rozemarijn toe.
3. Rooster de mix 30 minuten in de oven op 180º fan.
4. Breng alle geroosterde groenten over in de hakkom van de Dualit staafmixer, samen met de pijnboompitten, en mix tot de gewenste consistentie is bereikt. Blender langer als je liever een gladdere dip hebt, of laat het wat grover voor een dip met meer structuur.
5. Roer door verse pasta, voeg toe aan salades, gebruik als spread in sandwiches en wraps of gebruik als dip voor groentesticks en serveer als snack.
Tips...
Voeg roomkaas of crème fraiche toe aan de dip voor een romiger afwerking.