Organiseer eens een Italiaanse avond bij je thuis. Maak zelf vers deeg met de MixMaster van Espressions. Rol het deeg uit, beleg het met je favoriete ingrediënten, even in de oven en aan tafel!
Meng het water, de suiker en de gist in een beker. Dek het mengsel af en zet het 10 minuten op een warme plek tot het schuimt. Doe de bloem en het zout in de RVS mengkom van de MixMaster. Voeg het gistmengsel en de olijfolie toe. Mix met de kneedhaak op lage snelheid (1-2) ongeveer 2 minuten of tot het mengsel een bal vormt. Kneed op lage snelheid (1-2) nog eens 8 minuten. Neem het deeg uit de kom. Vet de kom licht in en leg het deeg erin terug. Afdekken en ongeveer 1 uur laten rijzen op een warme plek, of tot het deeg in volume is verdubbeld. Duw met een vuist de lucht uit het deeg. Snijd het deeg in tweeën.
Neem een stuk deeg en rol dat op een licht met bloem bestoven oppervlak rond uit. Leg het op een licht ingevette pizzavorm en strek het deeg tot de vorm is gevuld. Doe hetzelfde met het andere stuk deeg. Afdekken en 20-30 minuten laten rusten. Verwarm de oven voor op 200 graden. Smeer de pizza in met tomatensaus en beleg de pizza met geitenkaas, parmaham en rode ui. Besprenkel de pizza met honing. Plaats de pizza op een rooster of pizza bakplaat en bak de pizza 15 a 20 min klaar. Server de pizza met rucola.
Tip: liever een dikke pizzabodem? Maak dan 1 pizza met het deeg!