Een heerlijk kerstliedje gemaakt met chocolade en fudgebotercrème om de lekkerste Zwitserse rol te maken.
Deze heerlijke kerststol is gemaakt met de Dualit Handmixer met zowel de ballongarde als de platte mixgardes.
Verwarm de oven voor op 160°C/140°C.
Doe de eieren, suiker en zout in een grote mengkom en klop tot een dikke, romige mousse.
Voeg het cacaopoeder toe.
Giet op een Swiss roll bakvorm en klop zachtjes om eventuele luchtbellen weg te werken.
Gaar in de oven gedurende 8-10 minuten, tot het veerkrachtig aanvoelt.
Laat afkoelen.
Meng voor de vulling de pure chocolade, poedersuiker en vanille-essence.
Klop afzonderlijk de dubbele room op.
Meng voor de chocoladefudgebotercrème in een aparte kom de poedersuiker en de boter met de platte klopper tot een geheel en voeg het warme water toe.
Keer de taart uit op een licht bestoven bakpapier en voeg het vullingmengsel toe.
Voeg de opgeklopte dubbele room toe, waarbij u erop let dat u niet tot aan de randen gaat.
Gebruik het perkamentpapier om de spons voorzichtig op te rollen tot een Zwitserse rol.
Bedek de rol met chocoladefudgebotercrème en ga met een vork in de lengte over de bovenkant.
Laat opstijven in de koelkast en bestrooi met poedersuiker vlak voor het opdienen.
Tip
Probeer de chocoladefudgebotercrème aan de binnenkant van het blokje toe te voegen, of besmeer het met zwarte bessenjam.