Mince Pies zijn een klassieke Engelse traktatie voor de kerst. Dit is een snel en gemakkelijke recept voor Mince Pies voor als u haast heeft of onverwachte gasten ontvangt.
20 minuten voorbereiding en 25 minuten kooktijd
12 stuks
Ingrediënten
1 x pak gerold zanddeeg (375g)
1 pot Mince Meat vulling (454 g)
50 g gesmolten boter
50 g kristalsuiker of poedersuiker
1 x pak gerold zanddeeg (375g)
1 pot Mince Meat vulling (454 g)
50 g gesmolten boter
50 g kristalsuiker of poedersuiker
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180ºC/170ºC ventilator.
Rol het pak deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak.
Smelt de boter en vet met een kwastje een ondiepe broodjesvorm van 12 kopjes (of 2 x 6 kopjes) licht in.
Maak 12 cirkels met behulp van een 6 cm brede taartvormer en steek ze voorzichtig in elk ondiep broodje.
Gebruik voor de 12 bovenkanten een 2-3 cm grote ronde taartvormer. Leg ze opzij op een met bloem bestoven oppervlak. Opmerking: Het is mogelijk dat u het overtollige deeg met een beetje bloem moet samenknijpen en opnieuw moet rollen om de resterende toppen te maken.
Schep een flinke lepel gehakt in elk deegomhulsel en strijk de bovenkant voorzichtig glad, maar niet te vol.
Leg de deegdeksels op elk van de gehakttaarten, en gebruik de resterende gesmolten boter om over de bovenkant van elk taartje te strijken.
Plaats de broodjesplaat in de oven en bak ze 20-25 minuten, tot het deeg goudkleurig is.
Haal uit de oven en bestuif elk gehakttaartje met basterdsuiker of poedersuiker. Ze kunnen vlak voor het opdienen opnieuw worden gestreken.
Top tips:
Als je geen deegsnijders hebt, snij dan het deeg in vierkanten die groot genoeg zijn om de bodem en de zijkanten te bedekken. Wanneer u ze in de vorm stopt, vouwt u de vier randen voorzichtig om, zodat er een mooi alternatief ontstaat.
In plaats van de bovenkant van de pasteitjes te bedekken met een volledig deksel, kunt u ook een kleinere stervorm snijden en deze in het midden van de pasteitjes plaatsen, zodat het gehakt zichtbaar wordt. Het 375 g pak deeg maakt dit mogelijk zonder het overtollige deeg opnieuw te moeten rollen, en het ziet er ook professioneel en feestelijk uit.
Als u het deeg uitrolt en in de koelkast laat afkoelen, kunt u het gemakkelijker snijden en perfect bakken.