Blogger Brit Woodruff van @naturally.b heeft de perfecte dessertmuffin gemaakt met deze Apple Crumble Muffins.
Dit veganistische recept is gemaakt met de hulp van de Dualit-staafmixer en is heerlijk zoet met een heerlijke knapperige topping. Deze muffins zijn niet alleen geweldig voor na het eten, ze zijn ook lekker om 'onderweg' mee te nemen voor een vullend tussendoortje.
Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed een bakplaat met muffinvormpjes.
Maak eerst de crumble door al de ingrediënten toe te voegen aan een grote mengkom. Gebruik de Dualit-staafmixer met de garde en klop tot het mengsel tot een geheel.
Zodra het mengsel een geheel is, haalt u het mengsel eruit en verdeel het een beetje door met uw vingers door de crumble te wrijven. Was je garde-opzetstuk af.
Voeg in een kopje het sap van een citroen en de amandelmelk toe, roer en laat een paar minuten rusten.
Klop in een aparte mengkom met behulp van de Dualit Staafmixer de avocado-olie, kokossuiker en melk samen tot ze gecombineerd zijn.
Klop vervolgens de 'geen ei'-vervanger (volg de gegeven instructies) en het vanille-extract erdoor.
Roer in een aparte kom boekweitmeel, kaneel, bakpoeder en zout door elkaar.
Roer het bloemmengsel voorzichtig door het natte mengsel tot alles gecombineerd is en vouw de appelstukjes erdoor.
Schep het beslag in de muffinvormpjes (we gebruikten een ijsschepje om af te meten - telkens twee schepjes).
Voeg de crumble toe aan de bovenkant van de muffins.
Bak 25 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
Laat afkoelen en geniet!
Ontdek meer van Brit's smakelijke recepten door haar blog te bezoeken en @naturally.b te volgen op Instagram