Een heerlijk currygerecht dat een geweldige gezinsmaaltijd is en mild genoeg voor jonge kinderen.
10 minuten voorbereiding en 55 minuten kooktijd
4
Ingrediënten
4 ontvelde kippenborsten
2,5 cm stuk gember
1 ui
2 teentjes knoflook
2 el plantaardige olie
2 el mild kerriepoeder
200 ml kippenbouillon
Zout en peper
4 el crème fraiche
Handvol verse koriander
1 ui
35 g boter
Stokje kaneel
1 theelepel gemalen kurkuma
225 g langkorrelige rijst
600 ml kippenbouillon
Zout en peper
4 ontvelde kippenborsten
2,5 cm stuk gember
1 ui
2 teentjes knoflook
2 el plantaardige olie
2 el mild kerriepoeder
200 ml kippenbouillon
Zout en peper
4 el crème fraiche
Handvol verse koriander
1 ui
35 g boter
Stokje kaneel
1 theelepel gemalen kurkuma
225 g langkorrelige rijst
600 ml kippenbouillon
Zout en peper
Bereiding
Rasp de gember en laat de schil zitten.
Snijd de uien en de knoflook in blokjes in de kom van de staafmixer.
Snijd de kip in kleine stukjes.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan, voeg de kip toe en bak deze rondom bruin. Haal uit de pan.
Verhit de rest van de olie en bak de ui en knoflook op een laag tot middelhoog vuur gedurende maximaal 15 minuten, of tot het een diepe gouden kleur krijgt. Haal de helft eruit voor de rijst en zet opzij.
Roer de gember en het kerriepoeder erdoor, laat een minuut koken en voeg dan de kip, bouillon, zout en peper toe. Doe het deksel erop en laat het geheel op een zacht vuurtje 20 minuten koken, onder af en toe roeren.
Voeg voor de gele rijst in een aparte pan het uimengsel, de boter, het kaneelstokje, de kurkuma, het zout en de rijst toe. Kook een minuut op laag vuur tot de rijst er transparant uitziet.
Giet de bouillon bij het rijstmengsel, doe een deksel op de pan en laat 15-20 minuten sudderen tot de rijst zacht is en de bouillon is opgenomen.
Haal de pan van het vuur als het kipmengsel klaar is en roer de crème fraiche erdoor.
Doe de koriander in de hakmolen en strooi over het gerecht.