Schud het ontbijt eens op met een vegetarische Shakshuka; een pittig gerecht van sappige tomaten met paprika, uien en eieren. Pas de kooktijd van de eieren aan, afhankelijk van hoe u ze graag klaar heeft - licht gepocheerd of hardgekookt eigeel.
Snipper de ui grof en hak de knoflook fijn in de kom van de staafmixer. Snijd de paprika's in plakjes.
Verhit de olie in een koekenpan en voeg de uien toe en bak ze tot ze doorschijnend zijn. Voeg de paprika's toe en bak tot ze net zacht worden. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog een minuut of zo. Voeg dan de komijn, karwijzaad en chilivlokken toe. Voeg nu de puree, suiker, zout en peper en de tomaten uit blik toe.
Laat ongeveer 10 minuten op een laag vuurtje koken, voeg een beetje water toe als het te droog wordt, maar let op, want je wilt niet dat het te vloeibaar wordt. Voeg dan de boterbonen toe en roer goed om de saus erdoor te mengen.
Maak 4 kuiltjes in de saus en schep voorzichtig de eieren in de kuiltjes. Dek af met een deksel en laat koken tot de eieren net gestold zijn.
Hak de koriander, inclusief de steeltjes, grof in de kom van de staafmixer. Verdeel over vier borden en strooi de gehakte koriander erover.
Serveer met de yoghurt en opgewarmd plat brood.