Dit zomerbessen-ijs barst van het verse zomerfruit, perfect om af te koelen op een warme dag.
10 minuten
6 personen
Ingrediënten
200-250 ml slagroom of natuuryoghurt
300 g gemengde bevroren bessen
1-2 eetlepels poedersuiker
1 pakje meringue nestjes (optioneel)
200-250 ml slagroom of natuuryoghurt
300 g gemengde bevroren bessen
1-2 eetlepels poedersuiker
1 pakje meringue nestjes (optioneel)
Bereiding
Voeg met een staafmixer alle ingrediënten toe aan een grote mengkom. Mix tot een gladde massa. Gebruik je een blender, voeg dan eerst de room toe en de bevoren besen hierbovenop, pulseer dan een paar keer om de bessen te verdelen en mengen.
Schep onmiddellijk in individuele meringuenesten, of plaats in de vriezer in een afgedekte container tot ze klaar zijn.
Tips:
Voeg meer room toe als een lossere consistentie de voorkeur heeft.
Natuurlijke yoghurt of sojayoghurt kan in plaats van slagroom worden gebruikt, het kan zijn dat u na het mengen 30 minuten in de vriezer moet plaatsen om op te laten stijven.
De bevroren bessen bevriezen de dubbele room terwijl deze wordt opgeklopt om een instant-ijs te produceren.
Mix en match je bevroren fruit voor een verscheidenheid aan smaken.