Vier Moederdag met een speciale traktatie die perfect is om samen met kinderen te maken! Onze eenvoudige Aardbeien Kwarktaart is een heerlijke en gemakkelijke lekkernij, zelfs voor de kleinste keukenhulpjes! Bekijk de slide voor het eenvoudige recept en maak deze Moederdag extra bijzonder!
Benodigdheden
Zo maak je het:
Koekjesbodem maken:
1. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een stevige zak en sla ze fijn met een deegroller.
2. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels.
3. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de springvorm.
4. Druk de kruimels stevig aan met de onderkant van een glas of de bolle kant van een lepel.
5. Zet de springvorm in de koelkast om de koekjesbodem goed stevig te laten worden.
Kwarkmengsel maken:
6. Week de gelatineblaadjes in ruim koud water.
7. Doe de aardbeien en frambozen samen met het citroensap in een steelpan en breng al roerende aan de kook.
8. Laat het mengsel 5-10 minuten doorkoken op middelhoog vuur en roer regelmatig door.
9. Giet de vruchtenmoes in een fijne zeef en druk zoveel mogelijk van het mengsel door de zeef. Verwijder de pitjes.
10. Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme fruitmoes.
11. Klop de slagroom met de basterdsuiker lobbig op.
12. Meng de volle kwark door de vruchtenmoes en spatel vervolgens de geklopte slagroom erdoor.
13. Giet het kwarkmengsel op de koekjesbodem in de springvorm.
14. Laat de kwarktaart enkele uren opstijven in de koelkast.