Begin de dag met een kom knapperige ontbijtgranola! Wij houden van onze granola geserveerd over een kom natuurlijke yoghurt met vers fruit. Je kunt deze granola personaliseren door een mix van je favoriete noten en zaden te gebruiken.
Wij gebruikten een kopje om de ingrediënten af te meten, maar je kunt ook een mok, maatbekers of wat je maar wilt gebruiken! Zorg er alleen voor dat de ingrediënten in gelijke hoeveelheden worden gebruikt.
Verwarm de heteluchtoven voor op 150º graden Celsius.
Bekleed een bakplaat met perkamentpapier of een siliconen bakmat.
Maak de honing los door de pot in een kom met heet water te zetten. Dit maakt het mengen een stuk makkelijker en zorgt ervoor dat de honing over alle ingrediënten komt.
Doe de havermout, noten, fruit en zaden in een grote mengkom.
Voeg de honing toe en meng goed met de handmixer en de deeghaken. Zorg ervoor dat alle ingrediënten bedekt zijn.
Stort het mengsel op de bakplaat en verdeel het over de bakplaat.
Plaats op de middelste plank van de oven en bak gedurende 20-30 minuten. Roer het mengsel tijdens het bakproces af en toe om.
Wanneer je de bakplaat uit de oven haalt, schrob je het mengsel voorzichtig naar het midden van de bakplaat. Als u perkamentpapier gebruikt, trek dan de vier hoeken van het papier naar elkaar toe. Zo kan een deel van het mengsel aan elkaar kleven en kleine, knapperige clusters vormen.
Laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte doos.
Serveer de granola over een kom natuurlijke yoghurt, een kop melk of meng het met ijskoude melk en vers fruit voor een smoothie.
De beste tips:
Probeer gedroogde pruimen, abrikozen of je favoriete gedroogde vruchten te gebruiken in plaats van sultana's en dadels.
In plaats van honing kan bruine suiker worden gebruikt. Meng gewoon twee eetlepels bruine suiker met een eetlepel heet water en roer om het een beetje op te lossen.
Honing en suiker zullen sneller verbranden, dus houd je baksel in de gaten.