Pindakaas is er in allerlei lekkere varianten, maar het is geen goedkoop product en geen enkele pindakaas smaakt lekkerder dan deze eigengemaakte pindakaas. Bovendien is het heel eenvoudig te maken! Maar waarom zou je zelf pindakaas maken? Simpel: het bevat géén toegevoegde suikers.
Doe de pinda's in de Versa blenderkan en plaats het deksel op de kan. Plaats de stamper in het deksel en zet de Versa blender aan op een matige snelheid. Druk met de stamper de pinda's naar het blender mes toe. Doe dit niet langer dan 10 tot 15 seconden. Verwijder de stamper en selecteer de 'dip button'. Laat de Versa zijn werk doen en klaar is de pindakaas! De pindakruimels veranderen op een magische wijze in 'kaas'. Als u een meer gladde pindakaas wilt maken, zet de blender dan een minuut langer op de hoogste stand.
Wist je dat jouw pinda's een vollere smaak krijgen wanneer je ze lichtjes roostert voordat je ze in de blender stopt? Je kunt ook andere nootsoorten gebruiken, zoals amandelen of pistachenoten. De bereidingswijze is dan hetzelfde. Experimenteer lekker!